12/10/2014

Recepto de la krespoj

Ĵaŭde komencis la judan feston de Sukot. Mi volis skribi artikolon pri ĝi; sed mi estas sufiĉe kontenta pro tiu artikolo, do mi reskribos ĝin kaj proponos ĝin al la revuo Dia Regno de KELI. Ne maltrankviliĝu: vi havos la tekston post la publikigo.

Anstataŭ, mi publikigas sur mia blogo recepton de la krespoj. Bonan apetiton!


Libera foto de krespoj el Vikipedio

Tempo da preparado: 10 minutoj
Tempo da kuiro: 20 minutoj

Ingrediencoj (por 15 krespoj):

  • 300 gramoj da faruno
  • 3 plenaj ovoj
  • 3 kuleroj da sukero
  • 2 kuleroj da oleo
  • 50 gramoj da fandita butero
  • lakto (ĉirkaŭ 30 centilitroj, sed aldonu ĝin ĝis la solideco ŝajnas al vi bona)
  • glaseto da rumo (nedeviga).

Preparado de la recepto:

Metu la farunon en salatujon kaj tie ŝovelu ŝakton. Aldonu la ovojn, la sukeron, la oleon kaj la fanditan buteron (kaj, se vi volas, la rumon).

Miksu delikate kun kirlilo aldonante iom post iom la lakto. La pasto havu solidecon de likvido iom densa.

Varmigu la paton, kaj kuiru malrapide la krespojn.

Rimarko :

Preferindeco de tiu recepto: ne bezonas aldoni oleon en la paton ĉiukrespe, kaj tio bonigas ilian guston kaj koloron.

Aucun commentaire:

Publier un commentaire

Vi povas aldoni komenton skribante ĉi tie: